Een zomerse energie-boost!

Vanaf € 0,-
Deze vakantie is bedoeld voor mensen die zorgeloos willen genieten. Van de natuur, ontspanning, fijne activiteiten in de buitenlucht en een ongedwongen sfeer. Wij bieden een dynamisch programma in de natuur voor meer energie, vitaliteit en levenslust We versterken ons energieveld en laden de accu op. Het verblijven in de natuur ondersteunt dit proces. Voel je fit en sterk en geef vanuit je eigen inspiratie vorm aan je leven. Juist in deze chaotische tijd is het belangrijk om in jouw kracht te staan. Goed geaard, vitaal en ontspannen. Deze tijd gaat over weten wie je bent en dit tot uitdrukking te brengen.

Een aantal hoogtepunten van deze reis:

Kleipakking bij het meer van Montbel

Het meer van Montbel, op 10 km van Domaine La Flotte, is 570 hectares groot. Helder bergwater stroomt vanuit het hooggebergte via een aantal riviertjes naar het meer. Daarnaast is het een paradijs voor allerlei soorten vogels. Het landschap is zeer gevarieerd. Er zijn bossen, bloemen, kleine strandjes en weilanden afgewisseld met akkers en dit alles tegen een achtergrond van een schitterend berglandschap. We wandelen naar een schitterend privé strandje voor onze workshop: een kleipakking in de natuur! De kleipakking in de natuur is een heerlijk ervaring. Zo dicht ben je waarschijnlijk nog nooit bij de aarde geweest als tijdens deze kleipakking. Je wordt namelijk letterlijk en figuurlijk door de aarde omarmd. De zuiverende kwaliteiten van de klei hebben een positieve uitwerking op ons lichaam. Afvalstoffen worden afgevoerd en er komt een diepe ontspanning over je. Op een afgelegen strandje met uitzicht op de Pyreneeën wanen we ons alleen op de wereld terwijl we ons wentelen in moeder aarde.

Een stilte wandeling door het magische woud

Het magische woud is een sprookjesbos met kronkelende paadjes langs bizarre rotsformaties en opgerichte stenen. Tussen de stenen lopen kleine weggetjes die er allemaal spannend uitzien. Het is oppassen geblazen want net als in een echt labyrint kun je hier gemakkelijk verdwalen. Wat een fantastische plek. Soms is het bos dicht en donker en dan plotseling is er een open plaats met grote platte rotsen. Een deel van het bos lijkt wel ondergronds, alle stenen zijn er bedekt met een dikke laag mos. Het kan niet anders...hier leven elfen en gnomen. We ervaren dit bos al wandelend in stilte. We absorberen de subtile geluiden van vogels en het ruisen van de wind. We openen onze zintuigen voor dit bijzondere stukje aarde.

Een bezoek aan de grotten waar de Katharen hun mysterieschool hadden ingericht

We bezoeken de grotten waar de Katharen gedurende hun inwijdingsperiode verbleven en waar zij zich schuilhielden tijdens de inquisitie. Er zijn indrukwekkende ruimtes met de akoestiek van een kathedraal. Een bezoek aan deze grotten is een bijzondere ervaring. Deze plaats vertegenwoordigd de vrouwelijke energie. We gaan in de buik van moeder aarde, in een donkere grot, als een baarmoeder. De aarde draagt en voedt ons. Op diep niveau verbinden we ons met haar en laten haar tot ons spreken. Als we uit de grot komen, is het alsof we opnieuw geboren worden.

Een dag naar het hooggebergte van de Pyreneëen: Le Pic St. Barthélemy

In onze dromen gebeurt het wel eens dat we een andere realiteit ervaren. Eenmaal wakker blijven er vage herinneringen over een wereld die misschien ergens bestaat. Hoe zou het zijn om zo’n andere wereld bewust te beleven? Een wereld waar het licht feller is en de kleuren dieper? Een plaats waar de stilte u geheimen toefluistert? Waar de geluiden van de natuur diep tot je doordringen? Het hooggebergte is zo’n magische wereld. Hier gelden andere wetten. Hier overheerst niet de mens maar de natuur. Mensen kunnen deze wereld alleen betreden als zij zich openstellen. Om zich vol overgave onder te dompelen in het onbekende. Het hooggebergte is een feest voor de zintuigen. Een balsem voor de ziel. Ervaar het maar….. De St. Barthélemy (2.348 meter) was een magische berg voor de Kelten, in vroegere tijden was deze heilige plaats verbonden aan de zonnecultus. "Le lac des truites" (het meer van de forellen, gelegen aan de voet van de berg) is een verbastering van "Le lac des druides" (het meer van de druïden). Eerst gaan we met een stoeltjeslift en stijgen we van 1500 tot 2000 meter. Daarna wandelen we nog een stukje verder, naar de top en een bergmeer. De mystieke uitstraling van deze berg houdt verband met de talloze grotten, bronnen en prehistorische monumenten die er in de omgeving te vinden zijn. De berg ligt middenin het Katharenland, vlakbij het symbool van het verzet van de Katharen, de ruïne van Montségur. Deze berg vertegenwoordigt het licht. Onze naar buiten gerichte, creatieve energie. Onze scheppingskracht.

Een dag naar het strand van de Middellandse zee

We vertrekken zo vroeg mogelijk naar St. Pierre, een kustplaatsje op ca. 160 km van domaine La Flotte. In Narbonne plage, drinken we koffie en we brengen een kort bezoekje aan de markt. Via een beschermd natuurgebied lopen we naar een enorm strand waar we de dag doorbrengen. Hou je van een ongerept stand en zwemmen in je blootje? Dat kan hier. Maar er zijn ook luxe strandstoelen te huur. Rond 17.00 uur maken we een korte wandeling naar een bijzonder fenomeen: een natuurlijk zoetwater reservoir in de rotsen, met een mooi uitzicht over de kustlijn.

De natuur helpt je om goed te aarden!

De natuur.....een warm bad voor de ziel! De natuur heeft een helend, ontspannend en verfrissend effect op de mens. Geniet van ongerepte natuur, frisse lucht en weldadige stilte. Zet je zintuigen open......voel de wind in je haar. Laat de heldere kleuren diep tot je doordringen. Neem de tijd en geniet van de vogels, de vlinders. Absorbeer het gouden licht van de ondergaande zon. Ruik de bloemen, de bomen. Deze vakantie is een feest voor de zintuigen.

Geaard zijn, is niets anders dan een goede verbinding hebben met de Aarde. Als we geaard zijn, staan we in ons kracht. Weten we wie we ten diepste zijn en brengen dat tot uitdrukking. Alleen al het aanwezig zijn in de natuur werkt aardend en geeft energie. Dat zul je deze vakantie aan den lijve ondervinden.

Jacqueline Streefkerk begeleidt de activiteiten

“Als ik in de natuur ben, krijg ik energie en kom ik tot rust. De mogelijkheden die de natuur biedt om de kwaliteit van ons leven te vergroten zijn oneindig. Wat ik boeiend vind, is dat de natuur altijd hier-en-nu is. Zij oordeelt en analyseert niet. Ze is gewoon. De natuur raakt al onze zintuigen. We zoeken het soms zo ver van huis, maar wat is er krachtiger dan de essentie van de natuur? In de natuur zijn werkt voor mij heel aardend. Bij elke stap word ik eraan herinnerd hoe weldadig en genereus de natuur is. Om dit met jullie te kunnen delen is een cadeau! Het is mijn doel om mensen in contact te brengen met hun eigen wijsheid. Mijn inzet is om op een positieve, speelse en concrete wijze inspirerende en bewustmakende ervaringen aan te bieden."
Lees meer

Klik op de reissom hierboven om door te gaan met boeken!

Deze reis is VOL!

Inclusief

 • De vlucht met Easyjet: Amsterdam - Toulouse
  (Als je zelf de reis naar Zuid-Frankrijk regelt, dan is de korting op de reissom: € 150,-)

  Heen: Amsterdam - Toulouse
  Vertrek: 13.25 uur
  Aankomst: 15.20 uur
  Terug: Toulouse - Amsterdam
  Vertrek: 10.55 uur
  Aankomst: 12.55 uur
 • Handbagage van dit formaat: 56 x 45 x 25 cm - qua gewicht onbeperk (meer info: Easyjet - bagage). Op la Flotte kun je gebruik maken van een wasmachine zodat je je bagage kunt beperken.
 • Transfer van en naar het vliegveld als je gebruik maakt van de door ons georganiseerde vlucht!
 • Maaltijden
 • Logies
 • Vitaliteitsactiviteiten
 • Reisbegeleiding
 • Programma
 • Entreegelden

Exclusief

 • Reis- en annuleringsverzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven
 • Een koffer ruimbagage: Easyjet rekent € 50,- voor een koffer à 20 kg
 • Optionele excursies naar Mirepoix en Carcassonne
 • Reserveringskosten en bijdrage Garantiefonds GGTO
 • Taxiservice (Wij organiseren een gemeenschappelijke taxiservice naar landgoed La Flotte voor mensen die zelf het vervoer naar Zuid-Frankrijk regelen - zie hier voor meer informatie)

Vervoersmogelijkheden naar bestemming

De vlucht naar Zuid-Frankrijk: Amsterdam - Toulouse met Easyjet is inclusief de reissom. Als je de reis liever anders regelt, dan is dat geen enkel probleem. Er geldt dan een korting van € 150,- op de reissom. Het gebeurt vaker dan mensen een andere vorm van reizen kiezen, omdat zij bijv. vanuit België reizen, of 2 weken blijven i.v.m. een gecombineerde reis, of om andere redenen. Een aantal geschikte reisopties hebben wij alvast voor je op een rijtje gezet:

 • Per vliegtuig: Amsterdam - Toulouse - met KLM: Vanaf 8 weken voor vertrek worden de vluchttarieven verhoogd door de KLM. Als je met KLM wilt reizen, boek dan op tijd jouw vlucht.
 • Per vliegtuig: Amsterdam - Toulouse - met EasyJet: Vanaf 8 weken voor vertrek worden de vluchttarieven verhoogd door EasyJet. Als je met EasyJet wilt reizen, boek dan op tijd jouw vlucht.
 • Per trein: Nederland - Toulouse of Carcassonne (NS planner)
 • Per vliegtuig: Brussel/Charleroi - Carcassonne - met Ryanair: zeer goedkope tarieven als je tijdig boekt.
 • Per auto.
 • Taxiservice (Wij organiseren een gemeenschappelijke taxiservice naar landgoed La Flotte voor mensen die zelf het vervoer naar Zuid-Frankrijk regelen - zie hier voor meer informatie)

Moeilijkheidsgraad

Tijdens deze reis worden er korte stukken gewandeld naar of rondom de bijzondere plaatsen. Soms is er sprake van oneffen of stenige paden. Het is van belang dat je over stevige schoenen beschikt, met een goed profiel. Bergschoenen zijn heel geschikt, omdat deze de enkels ondersteunen.

Maaltijden

Culinaire vegetarische 3-gangen maaltijden met zoveel mogelijk verse en ecologische ingrediënten.

Bijzonderheden

Gelijktijdig met deze vakantie wordt Cultusplaatsen, heilige bronnen en Zwarte Madonna's in Occitanie gehouden.
De maaltijden zijn gezamenlijk.

Excursie Carcasonne

De vestingstad Carcassonne

De vestingingstad Carcassonne lijkt sinds de Middeleeuwen onveranderd. La Cité is wereldberoemd dankzij zijn unieke dubbele ommuring. Het is de grootste middeleeuwse vestingstad van Europa die nog intact is, de burcht domineert de hele omgeving. Niet voor niets is dit monument op de lijst geplaatst van werelderfgoed. Talloze bezienswaardigheden zijn er binnen de machtige muren te bewonderen: de basiliek, die Romaanse en gotische stijlen harmonieus verenigt, de reusachtige gravenburcht, het thea...ter, de middeleeuwse straatjes en schaduwrijke pleinen. Wanneer je over de houten ophaalbrug en onder de indrukwekkende valhekken van de Porte Narbonnaise doorloopt, lijkt het alsof je terug in de tijd bent. Hoewel het ’s zomers erg druk is, vinden de meeste mensen het erg bijzonder om een wandeling door de Cité te maken om de sfeer te proeven. In de smalle straatjes vind je restaurantjes, winkeltjes en gezellige terrasjes, geanimeerd door straatzangers, de verre nazaten van de middeleeuwse troubadours. De Kathedraal St. Nazaire heeft schitterende glas in lood ramen. In de vesting is een kasteel te bezichtigen. De diverse torens en verdedigingswerken zijn heel indrukwekkend.

Bijzonderheden:

* De excursie is inclusief transfers en een reader met uitgebreide informatie over Carcassonne.
* Eerst is er een oriënterende stadswandeling waarbij de hoogtepunten aangewezen worden.
* Daarna gaat iedereen zijn/haars weegs en wordt er op een duidelijk plaats afgesproken.
* Duur: middag en een deel van de avond. Tarief: € 25,-

Lees meer

Excursie Mirepoix

Het Middeleeuwse dorp: Mirepoix

Mirepoix is een bijzonder dorpje met een aantal bezienswaardigheden zoals: de St. Maurice kathedraal met het grootste gotische schip van Frankrijk. Bijzonder zijn de glas-in-lood ramen die het verhaal vertellen van Maria Magdalena die, na de dood van Jezus, met een bootje aan land komt in Sainte-Marie-de-La-Mer. Men zegt dat zij zwanger is van Jezus en moest vluchten om zijn nageslacht te redden. Opvallend dat deze versie van de geschiedenis in een Katholieke kerk wordt uitgebeeld.
En de “Plac
...e des Couverts”, een sfeervol dorpsplein geheel omgeven door houten overdekte galerijen en vakwerkhuizen.

Een kleurrijke markt

Op maandag is er in Mirepoix een gezellige markt. Deze markt is befaamd. Alle plaatselijke handelaars prijzen er hun waren aan. De gezellige terrasjes zijn uitnodigend. Het is duidelijk waarom deze markt zo geliefd is. Het geeft een levendig beeld van het Zuid-Franse leven.

Deze excursie is een individuele activiteit. We laten je een aantal hoogtepunten zien en vervolgens kun je op eigen gelegenheid de markt ontdekken. Op een afgesproken tijdstip en plaats komen we weer bij elkaar. Duur: een dagdeel. Tarief: € 15,-.

Lees meer

Mogelijke verlengingen:

Deze vakantie kan verlengd worden met de reizen: Mediteren op krachtplaatsen of: de Magische reis in het Katharenland. Jouw vakantie is dan van zondag 30 juli t/m zondag 13 augustus

Bij een verlenging geldt een korting van € 350,-.

Dit is exclusief de reis naar Zuid-Frankrijk. De vluchten die wij hebben bij Easyjet gereserveerd gelden alleen voor zondag heen en een week later terug. Vandaar dat wij bij een 2-weekse vakantie de reis aanbieden zonder deze vlucht. De totale korting voor de 2-weekse vakantie is dan € 350,-. Maar de reis, per auto, trein of vliegtuig naar Zuid-Frankrijk is dan niet inbegrepen.
Alle mogelijke reisopties naar jouw vakantiebestemming vind je hier!

Boek zo vroeg mogelijk jouw vlucht!

Als je wilt vliegen, kun je zelf de tarieven checken en jouw reis boeken. Hoe eerder je boekt, hoe gunstiger de tarieven. Indien nodig kan Magical Tours jou van dienst zijn bij het boeken van de vlucht. Klik hier voor meer informatie!
Je kunt gebruik maken van de door ons georganiseerde taxiservice – klik hier voor meer informatie!

Je kan deze reis verlengen met:

Korte reacties van deelnemers op deze reis:

“…..Hoogtepunten waren er veel maar wat me vooral geraakt heeft is de stiltewandeling in het magische bos. Alles samen zorgde voor een ontvankelijkheid in mij waardoor ik gevonden heb, wat ik jaren zocht. Het is een nieuw begin en dat is meer dan ik hoopte…..”

“…..Ik heb overvloed ervaren in alle opzichten. Zo wil ik altijd graag leven en dat gevoel was ik even kwijt. Nu heb ik het terug………heel veel dank!.....”

“…..Een fijne omgeving, super maaltijden, een heel ruimte luxe kamer....en de kleipakking vond ik geweldig! …..”

“…..Jacqueline….tijdens deze week heb je me meegenomen naar een plek in mezelf waar ik het liefst altijd wil blijven. Ik heb bewondering voor de manier waarop jij scherp inzicht en gevoeligheid combineert met humor en luchtigheid. Jouw enthousiasme en levenslust zijn een levend voorbeeld! Dankjewel.....”