Cultusplaatsen, heilige bronnen en Zwarte Madonna's in Occitanie

Vanaf € 0,-
Wat een bijzondere reis is dit. Niet alleen door de schitterende natuur, de prachtige bouwwerken, de mystieke plaatsen. Maar ook omdat het tevens een innerlijke reis is. Want de sacrale plaatsen, die je bezoekt, hebben een spirituele uitstraling. En een ieder wordt daar op zijn/haar eigen manier door aangeraakt. Deze plaatsen werden door oude volkeren uitverkoren, en niet voor niets. De ligging, speciale krachten, uitlijning t.a.v. de kosmos, etherische energiebanen, bijzondere gebeurtenissen - gaven deze plaatsen een mystieke functie, die alom gevoeld werd. En dat zijn de plaatsen die jij gaat ervaren, in alle rust, op je eigen manier. Zonder verwachtingen, zonder dogma's. Laat het maar gebeuren. Laat je raken. Een persoonlijke ontmoeting tussen jou, de aarde en de kosmos!

Een aantal hoogtepunten van deze reis:

Zwarte Madonna's

Tijdens deze reis bezoeken wij de Zwarte Madonna van Marceille en die van Notre Dame du val d'amour. Zwarte Madonna’s zijn de Christelijke versie van een godin die we ook tegenkomen bij de Kelten, Romeinen, Grieken en Egyptenaren. Van de Romeinse Cybele, de Griekse Artemis en de Egyptische Isis zijn ook zwarte vrouwenbeelden gevonden. Zij symboliseren de verbondenheid met moeder aarde.
Waarschijnlijk werden de Zwarte Madonna's voor het eerst door de Tempeliers vanuit het Midden-Oosten naar West-Europa meegenomen en vooral naar Frankrijk. Zij komen vooral voor in de Auvergne, de Provence en in de Pyreneeën voor.

De magie van krachtplaatsen

Krachtplaatsen, plekken op de aarde die een bijzondere energie hebben, werden door onze voorouders beter gevoeld en herkend. Want de verbinding met aarde was sterker. De energie van de plaats werd doelbewust gebruikt. Voor rituelen, ceremoniën en om contact te maken met het universum, met het oneindige. Er werden stenen constructies op deze plaatsen gebouwd om de energie bruikbaar te maken. Door de eeuwen heen veranderen de bouwwerken, een menhir werd een kapel……maar de magie van de plaats bleef bestaan.

Moeder Aarde Godin

Zwarte Madonna's vertegenwoordigen dus de Moeder Aarde Godin. In deze tijd van transformatie is een evenwichtige samenwerking tussen de planeet en haar bewoners van groot belang. Want de Aarde transformeert en wij met haar. De Aarde ondersteunt onze transformatie en wij kunnen haar op onze beurt ook ondersteunen. Door haar schoonheid te ervaren en waarderen. Door ons bewust te zijn van haar waarde in ons menselijk bestaan. Respect en liefde voor onze planeet wordt door velen gevoeld. En dat maakt ook dat we onweerstaanbaar aangetrokken worden door……de Zwarte Madonna’s!

De abdij van St. Hilaire

Je zult verrast worden door deze betoverende abdij. Een mooie landelijke route dwars door de wijngaarden leidt ons naar het pittoreske dorpje St. Hilaire. Alleen het dorp is al een bezoekje waard. En daar….geheel onverwacht….dit wonderschone klooster dat dateert uit de 12de eeuw en zeer goed bewaard is gebleven. In een ver verleden was deze plaats de veilige haven van een kluizenaar. Via de poort komen we binnen in de prachtige kloostergang en de tuin, waarin een mooie fontein zorgt voor verkoeling. De kans is groot dat ook jij betoverd in de “zaal der hemelse klanken!”

Een juweeltje....het kerkje van Saint-Polycarpe

Saint-Polycarpe is spectaculair door zijn eenvoud. Verstild, een serene sfeer en een geweldige akoestiek. Samen met St. Hilaire en Alet-les-Bains was dit één van de belangrijkste middeleeuwse spirituele centra in de bovenvallei van de Aude.
De abdij van Saint-Polycarpe werd gesticht op het einde van de 8ste eeuw door een zekere Attala, een christen die op de vlucht was voor de moren in Spanje. De oude Hostellerie du Monastère, die in de rue de l'abbaye ligt, was vroeger een pleisterplaats voor pelgrims op hun weg naar Santiago de Compostela.

Het dorp van Nostradamus: Alet-les-Bains

In de 19e eeuw beschreef abt Lasserre Alet-les-Bains romantisch als “Een uiterst charmant dorp dat als een bloemenkorf geplaatst is in deze verrukkelijke vallei die door God werd begiftigd met al het goede van de natuur”. Inderdaad, nu nog altijd is Alet-les-Bains één van de mooiste dorpen van de omgeving.
Vooral de imposante ruïnes van de 12de-eeuwse abdij zijn indrukwekkend. Je kunt hier heerlijk rondstruinen in dit middeleeuwse dorp met zijn statige huizen en voormalig bisschoppelijk paleis. Alet-les-Bains is sinds de antieke tijd gekend voor zijn microklimaat en zijn heilzame warmwaterbronnen, waarvan onder meer de Romeinen gul gebruik maakten. Zij bouwden er een thermaal centrum. In Alet-les-Bains is van alle te ontdekken. Waaronder het huis met mysterieuze tekens waar Nostradamus gewoond heeft. Hij was een apotheker, maar beoefende ook de astrologie. Hij was een ziener die veel wereldgebeurtenissen heeft voorspeld.

Het unieke rotskerkje bij Vals

Dit is één van de oudste kerkjes van Frankrijk en bestaat uit 3 boven elkaar gebouwde heiligdommen gebouwd op een krachtplaats. In verschillende tijdsvakken werd deze plek doorlopend gebruikt voor inwijdingsdoelen. De vorm van de heiligdommen veranderde door de jaren heen, maar de kracht van deze plaats is altijd voelbaar gebleven. De grote eikenbomen onderstrepen de bijzondere sfeer van deze plaats met als hoogtepunt de wensboom. Een robuuste stam splitst zich in 4 afzonderlijke stammen die hoog uitreiken richting de kosmos!

Jean-Luc begeleidt deze reis

Jean-Luc is geboren in België. Als kind maakte hij lange reizen door Europa met zijn ouders en zodra zijn leeftijd het toeliet verkende hij de plaatsen achter de horizon. In België voelde hij zich niet thuis en uiteindelijk vestigde hij zich in Zuid-Frankrijk. Lees meer!
jeanluc6.jpg
Lees meer

Klik op de reissom hierboven om door te gaan met boeken!

Inclusief

 • De vlucht met Easyjet: Amsterdam - Toulouse
  (Als je zelf de reis naar Zuid-Frankrijk regelt, dan is de korting op de reissom: € 150,-)

  Heen: Amsterdam - Toulouse
  Vertrek: 13.25 uur
  Aankomst: 15.20 uur
  Terug: Toulouse - Amsterdam
  Vertrek: 10.55 uur
  Aankomst: 12.55 uur
 • Handbagage van dit formaat: 56 x 45 x 25 cm - qua gewicht onbeperk (meer info: Easyjet - bagage). Op la Flotte kun je gebruik maken van een wasmachine zodat je je bagage kunt beperken.
 • Transfer van en naar het vliegveld als je gebruik maakt van de door ons georganiseerde vlucht!
 • Maaltijden
 • Logies
 • Vitaliteitsactiviteiten
 • Reisbegeleiding
 • Programma
 • Entreegelden

Exclusief

 • Reis- en annuleringsverzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven
 • Een koffer ruimbagage: Easyjet rekent € 50,- voor een koffer à 20 kg
 • Optionele excursies naar Mirepoix en Carcassonne
 • Reserveringskosten en bijdrage Garantiefonds GGTO
 • Taxiservice (Wij organiseren een gemeenschappelijke taxiservice naar landgoed La Flotte voor mensen die zelf het vervoer naar Zuid-Frankrijk regelen - zie hier voor meer informatie)


Vervoersmogelijkheden naar bestemming

De vlucht naar Zuid-Frankrijk: Amsterdam - Toulouse met Easyjet is inclusief de reissom. Als je de reis liever anders regelt, dan is dat geen enkel probleem. Er geldt dan een korting van € 150,- op de reissom. Het gebeurt vaker dan mensen een andere vorm van reizen kiezen, omdat zij bijv. vanuit België reizen, of 2 weken blijven i.v.m. een gecombineerde reis, of om andere redenen. Een aantal geschikte reisopties hebben wij alvast voor je op een rijtje gezet:

 • Per vliegtuig: Amsterdam - Toulouse - met KLM: Vanaf 8 weken voor vertrek worden de vluchttarieven verhoogd door de KLM. Als je met KLM wilt reizen, boek dan op tijd jouw vlucht.
 • Per vliegtuig: Amsterdam - Toulouse - met EasyJet: Vanaf 8 weken voor vertrek worden de vluchttarieven verhoogd door EasyJet. Als je met EasyJet wilt reizen, boek dan op tijd jouw vlucht.
 • Per trein: Nederland - Toulouse of Carcassonne (NS planner)
 • Per vliegtuig: Brussel/Charleroi - Carcassonne - met Ryanair: zeer goedkope tarieven als je tijdig boekt.
 • Per auto.
 • Taxiservice (Wij organiseren een gemeenschappelijke taxiservice naar landgoed La Flotte voor mensen die zelf het vervoer naar Zuid-Frankrijk regelen - zie hier voor meer informatie)

Moeilijkheidsgraad

Tijdens deze reis worden er korte stukken gewandeld naar of rondom de bijzondere plaatsen. Soms is er sprake van oneffen of stenige paden. Het is van belang dat je over stevige schoenen beschikt, met een goed profiel. Bergschoenen zijn heel geschikt, omdat deze de enkels ondersteunen.

Maaltijden

Culinaire vegetarische 3-gangen maaltijden met zoveel mogelijk verse en ecologische ingrediënten.

Bijzonderheden

Gelijktijdig met deze vakantie wordt een Zomerse Energieboost gehouden.
De maaltijden zijn gezamenlijk.

Excursie Carcasonne

De vestingstad Carcassonne

De vestingingstad Carcassonne lijkt sinds de Middeleeuwen onveranderd. La Cité is wereldberoemd dankzij zijn unieke dubbele ommuring. Het is de grootste middeleeuwse vestingstad van Europa die nog intact is, de burcht domineert de hele omgeving. Niet voor niets is dit monument op de lijst geplaatst van werelderfgoed. Talloze bezienswaardigheden zijn er binnen de machtige muren te bewonderen: de basiliek, die Romaanse en gotische stijlen harmonieus verenigt, de reusachtige gravenburcht, het thea...ter, de middeleeuwse straatjes en schaduwrijke pleinen. Wanneer je over de houten ophaalbrug en onder de indrukwekkende valhekken van de Porte Narbonnaise doorloopt, lijkt het alsof je terug in de tijd bent. Hoewel het ’s zomers erg druk is, vinden de meeste mensen het erg bijzonder om een wandeling door de Cité te maken om de sfeer te proeven. In de smalle straatjes vind je restaurantjes, winkeltjes en gezellige terrasjes, geanimeerd door straatzangers, de verre nazaten van de middeleeuwse troubadours. De Kathedraal St. Nazaire heeft schitterende glas in lood ramen. In de vesting is een kasteel te bezichtigen. De diverse torens en verdedigingswerken zijn heel indrukwekkend.

Bijzonderheden:

* De excursie is inclusief transfers en een reader met uitgebreide informatie over Carcassonne.
* Eerst is er een oriënterende stadswandeling waarbij de hoogtepunten aangewezen worden.
* Daarna gaat iedereen zijn/haars weegs en wordt er op een duidelijk plaats afgesproken.
* Duur: middag en een deel van de avond. Tarief: € 25,-

Lees meer

Excursie Mirepoix

Het Middeleeuwse dorp: Mirepoix

Mirepoix is een bijzonder dorpje met een aantal bezienswaardigheden zoals: de St. Maurice kathedraal met het grootste gotische schip van Frankrijk. Bijzonder zijn de glas-in-lood ramen die het verhaal vertellen van Maria Magdalena die, na de dood van Jezus, met een bootje aan land komt in Sainte-Marie-de-La-Mer. Men zegt dat zij zwanger is van Jezus en moest vluchten om zijn nageslacht te redden. Opvallend dat deze versie van de geschiedenis in een Katholieke kerk wordt uitgebeeld.
En de “Plac
...e des Couverts”, een sfeervol dorpsplein geheel omgeven door houten overdekte galerijen en vakwerkhuizen.

Een kleurrijke markt

Op maandag is er in Mirepoix een gezellige markt. Deze markt is befaamd. Alle plaatselijke handelaars prijzen er hun waren aan. De gezellige terrasjes zijn uitnodigend. Het is duidelijk waarom deze markt zo geliefd is. Het geeft een levendig beeld van het Zuid-Franse leven.

Deze excursie is een individuele activiteit. We laten je een aantal hoogtepunten zien en vervolgens kun je op eigen gelegenheid de markt ontdekken. Op een afgesproken tijdstip en plaats komen we weer bij elkaar. Duur: een dagdeel. Tarief: € 15,-.

Lees meer

Mogelijke verlengingen:

Deze vakantie kan verlengd worden met de reizen: Mediteren op krachtplaatsen of: de Magische reis in het Katharenland. Jouw vakantie is dan van zondag 30 juli t/m zondag 13 augustus

Bij een verlenging geldt een korting van € 350,-.

Dit is exclusief de reis naar Zuid-Frankrijk. De vluchten die wij hebben bij Easyjet gereserveerd gelden alleen voor zondag heen en een week later terug. Vandaar dat wij bij een 2-weekse vakantie de reis aanbieden zonder deze vlucht. De totale korting voor de 2-weekse vakantie is dan € 350,-. Maar de reis, per auto, trein of vliegtuig naar Zuid-Frankrijk is dan niet inbegrepen.
Alle mogelijke reisopties naar jouw vakantiebestemming vind je hier!

Boek zo vroeg mogelijk jouw vlucht!

Als je wilt vliegen, kun je zelf de tarieven checken en jouw reis boeken. Hoe eerder je boekt, hoe gunstiger de tarieven. Indien nodig kan Magical Tours jou van dienst zijn bij het boeken van de vlucht. Klik hier voor meer informatie!
Je kunt gebruik maken van de door ons georganiseerde taxiservice – klik hier voor meer informatie!

Je kan deze reis verlengen met:

Korte reacties van deelnemers op deze reis:

“…….Hartelijk dank beiden voor jouw inspirerende, spontane en liefdevolle begeleiding……...”

“….Elke plaats was een hoogtepunt op zich maar de dag met de heilige bronnen was voor mij een topdag…..”

“…….Jean-luc, ik vond het heerlijk dat jij zoveel rust uitstraalt en dat je ruimte geeft aan ieders persoonlijke beleving, zonder dat er iets “moet”. Je laat iedereen in z’n waarde. Je weet veel, ik vind het boeiend hoe je over de plaatsen vertelt……...”

“…….Ik heb veel gastvrijheid ervaren. Jullie zijn erg zorgvuldig en delen graag jullie kennis……...”

“……Ik vind het altijd bijzonder als mensen, in dit geval Jean-Luc en Jacqueline, werken vanuit het hart, eigenheid & wijsheid. Dit voor mij de grote meerwaarde van Magical Tours!……...”

“……De leiding was subliem, warm, inspirerend, tactvol, humorvol en had kennis van zaken van de natuur, maar bovenal van mensen (jong en oud). Heel hartelijk dank voor jullie inspirerende en liefdevolle vakantie……...”

“…..Erg fijn om te luisteren naar de mooie verhalen en dankjewel voor de liefdevolle verzorging…..”
“….Ik heb wederom een heerlijke vakantie gehad bij jullie…….”