Ontspannen wandelen & mediteren op krachtplaatsen in het Katharenland
NIEUW!

Vanaf € 1196,- 8 dagen
Van Zondag 9 t/m Zondag 16 juli 2023

Programma per dag aanvragen!


Een prachtige mix van elementen die jou diep ontspannen, volop laten genieten en doen thuiskomen in jezelf.
Tijdens deze vakantie maak je een reis naar binnen! We zoeken de stilte op cultusplaatsen, middenin de natuur. Plaatsen waar de magie voelbaar is. We genieten van de rust en de schoonheid. Het leven van alledag verdwijnt naar de achtergrond. Je ervaart een andere realiteit, een verbondenheid met iets groters. Jouw diepste inspiratiebron, jouw grotere bewuste zijn. De cultusplaatsen en de natuur hebben een unieke, hoge frequentie waardoor het pad-naar-binnen zich moeiteloos laat bewandelen. Het verbonden zijn met dat-wat-jij-werkelijk-bent, geeft innerlijke rust, acceptatie, inspiratie en overgave. We wandelen, zwemmen, zonnen, spelen en genieten intens van alles wat er is...in het hier en nu! Deze vakantie is een feest voor de zintuigen, waarbij we het zesde zintuig optimaal activeren.

Een aantal hoogtepunten van deze reis:

Wat ga je deze week ervaren?

Intens genieten van dit schitterend stukje aarde. De natuur, de krachtplaatsen. Verbinding met het hier en nu. Innerlijke rust. Een stevige connectie maken met de aarde. Overgave aan de stroom van het leven. Inspiratie vanuit je diepste bron tot ons laten komen. In contact staan met wezenlijke behoeften en verlangens. Afstemmen op je innerlijke kompas.

Het vrouwelijke aspect - Maria Magdalena – de moedergodin

Zij was niet alleen de geliefde van Jezus maar ook een ingewijde en belangrijke apostel, bewijst het Evangelie naar Maria. Deze geschriften zijn in 1945 bij Nag Hammadi in Egypte gevonden en na de oorlog vertaald en uitgegeven. Het wordt gezien als een gnostisch geschrift. Het is interessant om te ontdekken hoe selectief er is gekozen welke evangeliën deel uit gingen maken van de bijbel. Niet alleen werden alle gnostische leringen genegeerd, ook het vrouwelijke aspect is doelbewust uit de kerkelijke geschiedenis geschrapt. De energie van Maria Magdalena speelt een belangrijke rol in deze overgangstijd. Na ruim 2000 jaar afgescheidenheid van Moeder Aarde en van de Bron nodigt zij ons uit om onze gepassioneerde, aardse natuur tot uitdrukking te brengen, gecombineerd met de Liefde en het Vuur, van de sterren. Dit brengt ons andere vormen van samengaan in relaties en in het algemeen meer wereldwijd Eenheidsbewustzijn. In het land van de Katharen is de energie van Maria Magdalena bijna tastbaar. Laat je raken door deze zachte maar ook passievolle frequentie.

Bezoek aan Minerve, één van de mooiste dorpen van Frankrijk en Katharenstadje bij uitstek

In de Languedoc, tussen de Montagne Noire en het Canal du Midi, ligt deze oude katharenvesting als een indrukwekkende toegangspoort. Het dorp is aangewezen als één van de mooiste dorpen van Frankrijk.

Deze krachtplaats ligt op meerdere leylijnen en op de plek waar de rivieren Briant en Cesse samenkomen. Niet alleen het landschap is hier indrukwekkend…ook de historie… want tijdens de kruistocht tegen de Katharen speelde dit pareltje een hoofdrol.

Bezoek aan een buitenaards mooie abdij

Deze prachtige abdij groeide uit tot een halteplaats voor pelgrims op weg naar Santiago de Compostela. Wat een prachtige plaats is dit. En wat een akoestiek. Op deze plaats werken we met klanken. Je zult merken dat tijdens de klankmeditatie diep geraakt wordt door de resonantie en de trillingen in en om je heen. De puurheid en hoge frequentie van deze plaats zijn als een warm bad voor onze essentie.

De bron van de liefde

De bron van de liefde, een idyllisch plekje tegen. De plek dankt haar naam aan het hartvormige waterbekken dat door de rivier de Sals op natuurlijke wijze gevormd werd. Plaatselijke bewoners komen vaak baden in het bassin. De romantische locatie wordt ook frequent bezocht door geliefden, die er vaak hun naam graveren in de omliggende rotsen. Baden in dit water activeert de energie van onvoorwaardelijke liefde.

De Magische Kloof

We rijden eerst naar deze wonder van de natuur, dit is één van de schitterendste natuurverschijnselen uit de streek. Echt indrukwekkend! De rivier heeft hier een diepe kloof uitgesneden in de rots.

Honderd meter boven de rivier (die je wel hoort maar meestal niet ziet) plakt de smalle weg zich tegen de rots: bochten, overhangende rotsen en tunneltjes volgen mekaar op. Op de bodem is het een aaneenschakeling van watervalletjes en kleine bassins met kristalhelder water (veel streekbewoners gebruiken de Gorges dan ook als hun privézwembad).

Een mooi en wat avontuurlijk wandelingetje brengt ons naar de "Ermitage" die in de rotswand is gevestigd. De Ermitage dateert uit de VIde eeuw, maar er verbleven kluizenaars tot in de jaren 1950. Bezoek zeker de merkwaardige grotkapel en de bovengrot die gedurende eeuwen als verblijfplaats voor de kluizenaars diende...

In de middag gaan we naar een wonderschone plek met een waterval en kleine waterpooltjes. Hier verblijven we om te ontspannen, zwemmen en zonnen.

Wandelen in het sprookjesbos

We maken een onvergetelijke wandeling in het sprookjesbos. Dit is een sprookjesbos met kronkelende paadjes langs bizarre rotsformaties en opgerichte stenen. Tussen de stenen lopen kleine weggetjes die er allemaal spannend uitzien. Het is oppassen geblazen want net als in een echt labyrint kun je hier gemakkelijk verdwalen.
Wat een fantastische plek. Soms is het bos dicht en donker en dan plotseling is er een open plaats met grote platte rotsen. Een deel van het bos lijkt wel ondergronds, alle stenen zijn er bedekt met een dikke laag mos. Het kan niet anders...hier leven elfen en gnomen.

De grootste dolmen van Frankrijk

Dit is een voorbeeld van een prehistorisch monument vergelijkbaar met een hunebed. De stenen constructie had als doel de energieën van de Aarde en de kosmos te bundelen om deze energie doelbewust te gebruiken. Deze dolmen is schitterend gelegen, tussen de ruige bergen van de Pyreneeën. Met het geweldige uitzicht op de hoge toppen wanen we ons letterlijk en figuurlijk "on top of the world"!

Inwijding op de berg van de heilige graal

De laatste dag gaan we naar een mystieke inwijdingsplaats, bij de lokale bevolking bekend als het "Graalkasteel". De betekenis van de mysterieuze grotschilderingen is een raadsel. Wat is dit een wonderschone plaats. Via de : "La grottes des femmes" (de grot van de vrouwen - vertegenwoordigt de vrouwelijke energie) en "La grottes des hommes" (de grot van de mannen - vertegenwoordigt de mannelijke energie) gaan we naar het licht. We brengen het mannelijke en vrouwelijke aspect in onszelf samen. Dat vieren we bovenop de berg! We wijden onszelf in, in leven vanuit ons hart. Deze dag is het begin van iets nieuws!

Verschillende soorten meditaties

Tijdens deze vakantie gaan we naar cultusplaatsen en verbinden we ons met de natuur. Op deze plaatsen mediteren we op verschillende manieren.
* Stiltemeditatie
* Begeleide meditatie
* Wandelmeditatie
* Actieve meditatie

Waarom mediteren?

Meditatie is veel meer dan alleen maar ontspanning. Talrijke studies tonen aan dat meditatie helpt bij het voorkomen van depressie, het helpt om meer in dit moment te leven, het geeft emotionele balans, stimuleert compassie, geeft een betere focus en concentratie, leidt tot meer geluk, minder angst, een lagere bloeddruk, betere slaap en een sterker immuun systeem. Daarnaast is het volkomen gratis. Ieder heeft zo zijn/haar eigen redenen om te (beginnen met) mediteren.

Het doel van deze week is....Verbinding met het hier en nu. Waarnemer worden van je gedachten. De identificatie ermee loslaten. En dit leidt naar innerlijke rust. Een stevige connectie maken met de aarde. Overgave aan de stroom van het leven. Inspiratie vanuit onze diepste bron tot ons laten komen. Antwoorden op vragen naar je toe laten komen, zonder te veel sturing vanuit vaste denkpatronen. In contact komen met wezenlijke behoeften en verlangens. Afstemmen op je innerlijke kompas.

Ervaring met mediteren is niet nodig

Maar het creëren van en bijdragen aan rust en stilte tijdens de meditaties wel.

• De basisprincipes van mediteren worden in het begin van de week uitgelegd: houding/adem etc.
• Na de meditaties is er enige ruimte voor uitwisseling van ervaringen. Echter, de focus is het hier-en-nu.
• Deze week leent zich niet voor een therapeutische benadering d.w.z. een intensieve persoonlijke begeleiding is niet mogelijk.
Lees meer

Klik op de reissom hierboven om door te gaan met boeken!

Inclusief

 • Logies
 • Ontbijt
 • Transfers per minibus
 • Gemeenschappelijk taxiservice van/naar het vliegveld
 • Begeleide meditaties op krachtplaatsen
 • Reisbegeleiding
 • Ochtendmeditaties
 • Entreegelden van programma onderdelen

Exclusief

 • De reis naar Zuid-Frankrijk
 • Lunches en avondmaaltijden
 • Reis- en annuleringsverzekeringen
 • Reserveringskosten en bijdrage Garantiefonds GGTO

Deze reis wordt begeleid door Jean-Luc Evens en Jacqueline Streefkerk

Magical Tours is in 1999 opgericht door Jean-Luc Evens en Jacqueline Streefkerk. Zij gaan uit van de individuele beleving, ervaring en eigen wijsheid van elk individu. Dogma’s en absolute waarheden hebben daarin geen plaats. Hun interesse voor mystieke plaatsen komt voort uit een gevoel van ordening in de kosmos die het leven beïnvloedt. Het Grote Mysterie achter alles-wat-er-is boeit hen en voedt een verlangen naar nieuwe plaatsen, inspirerende activiteiten, vergeten werelden en verborgen kennis. In deze tijd van transformatie willen zij deelnemers de rust en de ruimte bieden voor een reis naar binnen. Lees meer!

Accommodatie

Tijdens onze trektocht slapen we in sfeervolle 3* hotels langs onze reisroute:
 • De eerste nacht logeren wij in de buurt van Carcassonne
 • De tweede en derde nacht in de buurt van Rennes les bains
 • De vierde en vijfde nacht slapen we in de buurt van Peyrepertuse
 • De zesde en zevende nacht in de buurt van Mirepoix

Tijdens deze reis kun je kiezen uit 2 type kamers. De eerste optie is: een 2-persoonskamer op indeling. Je deelt dan de kamer met een andere reiziger van hetzelfde geslacht. Als je met jouw partner reist, delen jullie uiteraard een kamer. Je kunt bij het boeken aangeven of je een 2-persoonsbed wilt of 2 losse bedden. De tweede optie is: een 1-persoonskamer. Daarvoor geldt een toeslag van € 280,-.

N.B. Als uiteindelijk blijkt dat we je, door de groepssamenstelling, niet met iemand anders kunnen indelen, zijn wij genoodzaakt de 1-persoonstoeslag te berekenen.

Vervoersmogelijkheden naar bestemming

(Voor meer details omtrent de reis per vliegtuig/trein/auto verwijzen wij je naar het programma per dag.)

De reis naar Zuid-Frankrijk wordt door de deelnemer zelf verzorgd op basis van voorkeur en budget. Indien nodig kan Magical Tours jou van dienst zijn bij het boeken van de vlucht. Klik hier voor meer informatie!

NB. Als je de voorkeur geeft aan vliegen boek dan zo snel mogelijk jouw vlucht voor de meest gunstige tarieven. En hoe je ook reist: als je gebruik wilt maken van onze gemeenschappelijke taxiservice in Toulouse en Carcassonne, kies dan de aankomst- en vertrektijden die daarbij aansluiten. Klik hier voor meer informatie!

Onze gemeenschappelijke taxiservice vanuit Toulouse sluit aan op de volgende vlucht van KLM:
Heenreis:
 • KLM: Vertrek Amsterdam 14.25 uur – Aankomst Toulouse 16.15 uur
Terugreis:
 • KLM: Vertrek Toulouse 11.35 uur – Aankomst Amsterdam 13.35 uur

Hier volgt een opsomming van overige reismogelijkheden:

 • Per vliegtuig: Amsterdam - Toulouse - met KLM
 • Per vliegtuig: Brussel/Charleroi - Carcassonne - met Ryanair
 • Per vliegtuig: Amsterdam – Toulouse met Easyjet - dit is met een overstap maar de tarieven zijn gunstig. Voor de terugvlucht sluit de vertrektijd niet aan bij de taxiservice waardoor je beter één extra nacht in Toulouse kunt plannen.
 • Per auto: Mirepoix – Utrecht is 1235 km
 • Per trein: Nederland - Toulouse of Carcassonne – Vraag een individueel reisadvies vanaf jouw woonplaats naar Toulouse of Carcassonne via: De treinreiswinkel – Tel: 071-5137008

(Met Ryanair kan ook gevlogen worden vanuit Eindhoven naar Gerona (Spanje) en vanuit Weeze/Düsseldorf naar Béziers. Gezien de afstand zijn deze opties minder voor de hand liggend. Gerona is 200 km en Béziers 100 km van Carcassonne)

Moeilijkheidsgraad

Tijdens deze reis worden er korte stukken gewandeld naar of rondom de bijzondere plaatsen. Soms is er sprake van oneffen of stenige paden. Het is van belang dat je over stevige schoenen beschikt, met een goed profiel. Bergschoenen zijn heel geschikt, omdat deze de enkels ondersteunen.

Maaltijden

Ontbijt is inclusief in de hotels; lunches en diners zijn in plaatselijke restaurantjes. Soms heb je de gelegenheid jouw eigen picknick lunch samen te stellen.
Voor het avondeten geldt dat wij een aantal keer een restaurant reserveren zodat wij als groep samen eten. Sommige avonden zijn vrij zodat de groep zelf een keuze kan maken qua restaurant.

Geen optionele excursies van toepassing

Tijdens deze reis zijn er buiten het programma geen optionele excursies!

Korte reacties van deelnemers op deze reis:

“…..Jacqueline en Jean-Luc ik wil jullie uit de grond van mijn hart bedanken voor deze mooie reis. Ik heb veel liefde en respect voor de natuur en krachtplaatsen ervaren. Jullie hebben veel respect voor de deelnemers. Deze reis is met aandacht en liefde voorbereid en uitgevoerd. Chapeau!......”

“……Er zijn meerdere hoogtepunten maar de dolmen van Sem, Roquefort des Cascades en het graalkasteel hebben het meeste indruk gemaakt. De goede verzorging en het fantastische eten waren werkelijk een feest……”

“…..Het hoogtepunt van mijn vakantie? Alles bij elkaar….de sfeer…het lekker eten, de uitstapjes en het lekker genieten van landgoed La Flotte!......”

“…..Ik heb overvloed ervaren in alle opzichten. Zo wil ik altijd graag leven en dat gevoel was ik even kwijt. Nu heb ik het terug………heel veel dank!.....”

“…..Ik vond het een mooi uitgebalanceerd programma, genoeg in- en ontspanning, een mooi opbouw, fijne begeleiding, bijzondere contacten met de anderen. Heerlijk de ruimte voor mezelf. Maar wat me vooral bij blijft is dat ik me hier zo goed heb gevoeld…..”